Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Όλος ο… βυθός στο πιάτο!


Εβδομάδα θαλασσινών για τους δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής – chef και τα πιάτα αρχίζουν να… ξεφεύγουν.

Τα παιδιά δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και υπό τις οδηγίες των καταξιωμένων chef της σχολής, δημιουργούν πιάτα εφάμιλλα φημισμένων εστιατορίων.

Μερικά από τα πιάτα που έφτιαξαν σήμερα στην ενότητα «θαλασσινά»:
- Σαλάτα ρόκα με σολομό μαριναρισμένο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών.
- Σούπα γκασπάτσο με κένελ γιαουρτιού, παέγια θαλασσινών και σολομό.
- Σούπα μπαγιαμπέσα με οστρακοειδή.
- Σολομό σοτέ με μωσαϊκό πατάτας κα ντρέσινγκ από αγγούρι.
- Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, ντοματίνια και καρπάτσιο από χταπόδι.
- Σούπα λαχανικών αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και τρούφα καβουριού.
- Σολομός με σος γκραβαλέζ
- Μπέργκερ σολομού με μαύρη μαγιονέζα
- Λαβράκι φιλέτο με φαρφάλες

Πλησιάζει, άλλωστε η εποχή που θα στελεχώσουν τις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδας, πρώτα για την πρακτική τους άσκηση και αμέσως μετά… επαγγελματικά.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου