Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα Ιωάννινα για το 2019-2020


Οι κοινοί στόχοι συνεργασίας:
  • Η σωστή προώθηση των τοπικών Ελληνικών προϊόντων και η σωστή αξιοποίηση αυτών, με σεβασμό στις γαστρονομικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
  • Η ανάδειξη και η προστασία των τοπικών παραγωγών.
  • Η διαφύλαξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, γιατί πολιτισμός χωρίς γαστρονομία δεν υπάρχει. Η γαστρονομική παράδοση αποτελεί βασικό συστατικό της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας.
  • Η προστασία του καλού και ποιοτικού φαγητού μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση με προσέγγιση της παραδοσιακής γαστρονομίας.
  • Η διάδοση της γαστρονομίας ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
  • Η ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τα τοπικά προϊόντα.
  • Η ενίσχυση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
  • Η ανάπτυξη αλληλεγγύης σε συναδελφικό επίπεδο.
  • Η διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπίας με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά.

"Η ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος με έδρα τα Ιωάννινα είναι μια ιδέα ετών που υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού αλλά και ανθρώπους που αγαπάνε τη μαγειρική τέχνη."

Στο πλαίσιο αυτό για την προώθηση των κοινών στόχων μας, ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ, διοργανώσαμε στη διάρκεια όλης της φετινής χρονιάς ένα φιλόδοξο κύκλο σεμιναρίων στους χώρους και στα εργαστήρια του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ, που εγγυάται κορυφαία ποιότητα στις επαγγελματικές σπουδές.

Οι εισηγητές των εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ που πραγματοποιήθηκαν, είναι οι πλέον καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο του επισιτισμού.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν σπουδαστές, απόφοιτοι και επαγγελματίες μάγειρες & ζαχαροπλάστες.

Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε πρόωρα αρχές Μαρτίου του 2020, λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν τα εξής σεμινάρια:
  • "Δημιουργική κουζίνα - Πιάτα εστιατορίου" από τον Chef Σταύρο Σκάρο στις 21/10/2019
  • "Οι γεύσεις του Σελίμ - Ανατολίτικη Κουζίνα" από τον Chef Selim Selguk στις 11/11/2019
  • "Παραδοσιακές συνταγές ...σε εξέλιξη" από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη στις 25/11/2019
  • "Ιταλική κουζίνα" από τον Chef Μανώλη Ξερουδάκη στις 3/12/2019
  • "Ταξιδεύοντας στον κόσμο με συνταγές Street Food" από τον Chef Ανδρέα Τασιούλα στις 12/2/2020
  • "Wine Tasting Techniques" από τον Παναγιώτη Τζίμα - Dip WEST, Msc Chemist Oenologist, Wine and Spirits consultant στις 4/3/2020

Στο τέλος κάθε προγράμματος, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που παρακολούθησαν στο σεμινάριο. Η είσοδος για τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και τους σπουδαστές του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ ήταν δωρεάν.



                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου