Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το εστιατόριο σε… real time (video)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ που είχαν αναλάβει οι σπουδαστές των τμημάτων «Μαγειρικής – chef» και «Τουριστικών επιχειρήσεων, υποδοχής και φιλοξενίας», στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής των ειδικοτήτων τους.

Το πρότζεκτ περιελάμβανε την προετοιμασία ενός τραπεζιού 4 ατόμων (πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικά γκρουπ), την υποδοχή και τη φιλοξενία των «πελατών», σε εστιατόριο που στήθηκε σε υπαίθριο χώρο της σχολής στη Λάρισα.

Οι μάγειρες ήταν επιφορτισμένοι με την παρασκευή ενός ολοκληρωμένου μενού που περιελάμβανε σούπα, ζεστό ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο και δημιούργησαν σε συγκεκριμένο χρόνο από τη λήψη της παραγγελίας.

Οι σπουδαστές του τμήματος τουρισμού, αναλαμβάνοντας ο καθένας από έναν ρόλο, (Maitre, Sommelier, Σερβιτόρος Α’, Σερβιτόρος Β’ κ.α.) υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν τους «πελάτες», σερβίροντας τους τα εδέσματα χρησιμοποιώντας, για εκπαιδευτικούς λόγους, διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος (Αγγλικό και Γαλλικό).

Υπό την καθοδήγηση των καταξιωμένων καθηγητών της σχολής κ. Φλέρη Γιώργου (executive chef) και κ. Τσουτσουλάκη Δημήτρη (επαγγελμάτων Τουρισμού), σπουδαστές και σπουδάστριες έφεραν σε πέρας την… αποστολή, δηλώνοντας ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για την καλοκαιρινή πρακτική άσκηση τους στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας.

Οι ιθύνοντες της σχολής μόνο περήφανοι μπορούν να αισθάνονται για τα «παιδιά τους» και για το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Τουριστικού τομέα είναι περιζήτητοι εδώ και αρκετά χρόνια, από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας μας.

Συγχαρητήρια σε όλους!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου