Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Τρόποι σερβιρίσματος στην πράξη

Πάνω στους δύο πιο διαδεδομένους τρόπους σερβιρίσματος είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σήμερα οι σπουδαστές του τμήματος «Τουριστικών επιχειρήσεων υποδοχής και φιλοξενίας».

Συγκεκριμένα έκαναν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στον Γαλλικό και τον Αγγλικό τρόπο σερβιρίσματος.

Ο Γαλλικός τρόπος σερβιρίσματος, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να διαλέξει μόνος του το κομμάτι της αρεσκείας του, τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και από πλευράς ποσότητας. Χρησιμοποιείται βασικά στο σερβίρισμα του Τable d’ hote και στα επίσημα γεύματα (banquet), γιατί στο a’la carte δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ο τραπεζοκόμος τις προτιμήσεις των διαφόρων πελατών για να τους εξυπηρετήσει ανάλογα. 

Ο βοηθός σερβιτόρος φέρνει από το μαγειρείο τα ζεστά πιάτα και την πιατέλα με το κύριο φαγητό και ο σερβιτόρος φτάνει προς το τραπέζι, δείχνει την πιατέλα σ΄ όλα τα άτομα και πλησιάζει μετά τον πελάτη που πρέπει να σερβίρει πρώτο.

Κατά τον Αγγλικό τρόπο ο σερβιτόρος φέρνει την πιατέλα, την επιδεικνύει πρώτα στους πελάτες αλλά σερβίρει ο ίδιος με το κουταλοπήρουνο, τη γνωστή λαβίδα. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου