Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Το εστιατόριο σε real time… μέρος 2ο (video)

Παρακολουθήστε το δεύτερο βίντεο από το πολύ επιτυχημένο πρότζεκτ που ανέλαβαν οι σπουδαστές των τμημάτων «Μαγειρικής – chef» και «Τουριστικών επιχειρήσεων, υποδοχής και φιλοξενίας», στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής των ειδικοτήτων τους.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ περιελάμβανε την προετοιμασία ενός τραπεζιού 4 ατόμων (εδώ είναι το δεύτερο γκρουπ), την υποδοχή και τη φιλοξενία των «πελατών», σε εστιατόριο που στήθηκε σε υπαίθριο χώρο της σχολής στη Λάρισα.

Οι μάγειρες ήταν επιφορτισμένοι με την παρασκευή ενός ολοκληρωμένου μενού που περιελάμβανε σούπα, ζεστό ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο και δημιούργησαν σε συγκεκριμένο χρόνο από τη λήψη της παραγγελίας.

Οι σπουδαστές του τμήματος τουρισμού, αναλαμβάνοντας ο καθένας από έναν ρόλο, (Maitre, Sommelier, Σερβιτόρος Α’, Σερβιτόρος Β’ κ.α.) υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν τους «πελάτες», σερβίροντας τους τα εδέσματα χρησιμοποιώντας, για εκπαιδευτικούς λόγους, διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος (Αγγλικό και Γαλλικό).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου