Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Από σπουδαστές… επαγγελματίες Τουρισμού - Γαστρονομίας


Για  μια ακόμα χρονιά το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ – Γιάτσος βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, όσον αφορά στη στελέχωση τους από σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής, Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Δεκάδες σπουδαστές και σπουδάστριες ξεκινάνε τις επόμενες ημέρες την καλοκαιρινή τους εργασία (σεζόν που διαρκεί μέχρι και 8 μήνες) επιλέγοντας από μία λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κέρκυρα, Χαλκιδική, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Σκιάθο, Σκόπελο, Πήλιο, Ζάκυνθο, Πάργα, Λευκάδα κ.α.

Σε ξενοδοχεία 5***** θα εργαστούν και σπουδαστές/ριες των τμημάτων «Αισθητικής τέχνης – μακιγιάζ» και "Φυσικοθεραπείας" καθώς θα στελεχώσουν τα τμήματα Μασάζ, spa, θαλασσοθεραπείας, κ.α.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, (κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει την αμειβόμενη πρακτική - μαθητεία) η ενημέρωση για την πρόοδο τους που λαμβάνει το Τμήμα Διασύνδεσης του ΙΕΚ από τους υπευθύνους των ξενοδοχείων για τους σπουδαστές, είναι εντυπωσιακή.

Οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου τμήματος του ΙΕΚ, επιφορτισμένοι με τη συνεχή παρακολούθηση και στήριξη των παιδιών και κατά την περίοδο της πρακτικής τους, λαμβάνουν διθυραμβικά σχόλια για τους σπουδαστές κάτι που καταδεικνύει και το γεγονός ότι αρκετοί έχουν ήδη «συμφωνήσει» για επαγγελματική συνεργασία από την επόμενη χρονιά.

Είναι ενδεικτικό ότι και οι ίδιοι οι σπουδαστές διαπιστώνουν από την αντιμετώπιση που έχουν από τους managers των τμημάτων που εργάζονται, πως η κατάρτιση που λαμβάνουν στο Θεσσαλικό ΙΕΚ, από το πρώτο, μάλιστα, εξάμηνο, τους καθιστά, όχι απλά ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας αλλά ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από τους υπόλοιπους.

Τα τελευταία χρόνια, εμείς  στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ σε συνεργασία με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και αφουγκραζόμενοι το «κλίμα» της αγοράς και την μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, έχουμε προσαρμόσει  ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος σπουδών των τμημάτων του Τουρισμού, έτσι ώστε να είναι προσανατολισμένο στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας!

Και καμαρώνουμε, κάθε χρόνο και περισσότερο βλέποντας τους σπουδαστές μας να είναι περιζήτητοι από το πρώτο έτος των σπουδών τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου