Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Μητρόπολη Δημητριάδος & Θεσσαλικό ΙΕΚ διοργανώνουν διαγωνισμό μαγειρικής

Διαγωνισμός μαγειρικής στον οποίο θα συμμετάσχουν εθελόντριες των Σπιτιών Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος διοργανώνεται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, κατόπιν συνεργασίας της «Μαγνήτων κιβωτού» με το Θεσσαλικό ΙΕΚ.

Μέσω της πρωτοβουλίας, που υλοποιείται για πρώτη φορά, επιχειρείται να αναδειχθεί το μαγειρικό ταλέντο και το μεράκι των γυναικών που παρασκευάζουν καθημερινά, με περισσή αγάπη, το φαγητό που προσφέρεται σε όσους έχουν ανάγκη, από τα Σπίτια Γαλήνης σε όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια. 

Ο φετινός διαγωνισμός, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, έχει ως θέμα το Πήλιο και τις παραδοσιακές γεύσεις, ενώ όλα τα εδέσματα θα παρασκευαστούν στους χώρους του κάθε «Σπιτιού Γαλήνης» και θα μεταφερθούν στον χώρο του διαγωνισμού, στο συνεδριακό της Μητρόπολης.

Το μενού των πιάτων που θα διαγωνιστούν περιλαμβάνει ορεκτικό, πίτα με χειροποίητο φύλλο, κυρίως πιάτο με βασικό υλικό το κοτόπουλο, και επιδόρπιο.
Τα πιάτα θα κριθούν από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από Chef του Θεσσαλικού ΙΕΚ, εκπρόσωπο της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος και επαγγελματίες από το χώρο εστίασης της πόλης μας. Η κριτική επιτροπή έχει αποκλειστικά τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του νικητή. 

Οι τελικοί νικητές θα είναι αυτοί που θα έχουν κατά σειρά το μεγαλύτερο μαθηματικό άθροισμα στο τέλος, ενώ σε όλες τις συμμετέχουσες θα απονεμηθεί αναμνηστικό συμμετοχής από τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου