Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Η μαγειρική του… αύριο!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι συμμετέχοντες του σημερινού εξειδικευμένου σεμιναρίου Μαγειρικής που διοργανώθηκε στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ της Λάρισας.

Σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής, απόφοιτοι, αλλά και επαγγελματίες του χώρου παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση το σεμινάριο για τις νέες τεχνικές μαγειρέματος σε Sous-vide & Thermomix, με εισηγητή τον γνωστό σεφ και πρόεδρο της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος, κ. Σπύρο Δόση.

Η θεματολογία περιελάμβανε: 
Τεχνικές μαγειρέματος σε sous-vide. (Κανόνες υγιεινής, ασφάλεια των τροφίμων, οφέλη, θερμοκρασίες και χρόνοι ψησίματος). 

Τεχνικές μαγειρέματος στο Thermomix και τεχνικές με βοηθητικό εξοπλισμό (Siphon , smoking Gun, κτλ.). 

Μετά την παρουσίαση των τεχνικών μαγειρέματος ακολούθησε το στήσιμο των πιάτων που περιελάμβαναν, σολομό με αγγουράκι τουρσί και πουρέ σελινόριζας, φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ αρακά και σφουγγάρια καρότου και χοιρινή πανσέτα με πουρέ καρότου και τουίλ με χρώμα σουπιάς.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου