Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ θα… βάψει τον «Βαφτιστικό»

Η Βολιώτικη Χορωδία, σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, παρουσιάζει την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε τρεις παραστάσεις, 2, 3 & 4 Μαρτίου 2016, ώρα 9:00 μμ., στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει αναλάβει να χορηγήσει το μακιγιάζ των ηθοποιών και για τις τρεις παραστάσεις. Έτσι, καθηγήτριες και σπουδάστριες του τμήματος «Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ» θα βρεθούν στα παρασκήνια του θεάτρου όπου και θα βάψουν τους ηθοποιούς της παράστασης. 

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» άλλωστε, στέκεται πάντοτε αρωγός σε προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας. Παράλληλα δίνεται και μια σπουδαία ευκαιρία στις σπουδάστριες του τμήματος να πάρουν μια… γεύση από πραγματικές συνθήκες εργασίας και να βρεθούν σ’ ένα περιβάλλον που πολλές από αυτές θα κληθούν να εργαστούν στο άμεσο μέλλον.

Ο «Βαφτιστικός», σε μουσική σύνθεση, λιμπρέτο (πεζό κείμενο) και στίχους του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που λέγεται ότι γράφτηκε μέσα σε 40 ημέρες, παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου 1918 από τον θίασο Παπαϊωάννου. Έχει ως ιστορικό πλαίσιο την ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο της ελληνικής ιστορίας 1910-1918 με τους βαλκανικούς πολέμους, τον εθνικό διχασμό, τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, την αρχή της εκστρατείας στην Μικρά Ασία και γενικά την Μεγάλη Ιδέα της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κακάλια, με την συμμετοχή ολόκληρης της Βολιώτικης Χορωδίας και διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου