Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Εργοθεραπεία στην πράξη…

Με έντονο ενδιαφέρον από τους σπουδαστές ξεκίνησε σήμερα το Β’ εξάμηνο στο τμήμα της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας» στο Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος.
Η Εργοθεραπεία είναι μια επιστήμη αποκατάστασης που προωθεί την υγεία, παρέχοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες.

Οι εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από ψυχικές, φυσικές (σωματικές), αναπτυξιακές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν , ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ατόμων.

Ο εργοθεραπευτής βοηθά τα άτομα όχι μόνο να βελτιώσουν τις βασικές κινητικές λειτουργίες τους και τις ικανότητες συλλογιστικής τους, αλλά επίσης να αντισταθμίσουν τη μόνιμη απώλεια της εκάστοτε λειτουργίας.
Ο απώτερος στόχος της εργοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα να έχουν ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή.

Ο Εργοθεραπευτής μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους όλων των ηλικιών (μικρά παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους) που παρουσιάζουν αναπηρίες, περιορισμούς στην εκτέλεση δραστηριοτήτων και δυσλειτουργίες (άτομα με κινητικές, νευρολογικές, ψυχοκοινωνικές, αισθητηριακές, γνωστικές, αναπτυξιακές ή μαθησιακές διαταραχές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου