Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

To ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ – Γιάτσος σε νέα εποχή!

Σε μια νέα εποχή μπαίνει το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ – ΓΙΑΤΣΟΣ με τη συμπλήρωση 30 χρόνων στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά  όλες οι δραστηριότητες του ΙΕΚ της Λάρισας θα μεταφερθούν συγκεντρωμένες σ’ ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτήριο στην καρδιά της πόλης.

Συγκεκριμένα, τους προσεχείς μήνες το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ θα μεταφερθεί σ’ ένα ιστορικό ακίνητο της πόλης, το «Εκπαιδευτήριο Μίχου» το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της Ανθίμου Γαζή, ακριβώς απέναντι από το 1ο Λύκειο και δίπλα από το θέατρο ΟΥΗΛ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που για χρόνια φιλοξενούσε το πιο παλιό εκπαιδευτήριο της πόλης και μετέπειτα το Δημοτικό ραδιόφωνο και άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ανακαινίζεται ριζικά προκειμένου να φιλοξενήσει όλες τις δομές του ΙΕΚ, από την προσεχή εκπαιδευτική χρονιά.

Σ’ ένα ενιαίο και αυτόνομο κτίριο 1500τ.μ., οι σπουδαστές θα απολαμβάνουν εκπαίδευση υψηλού κύρους, συνδυάζοντας το γνωστό και αδιαπραγμάτευτο εδώ και χρόνια, επίπεδο κατάρτισης, με τις υπερσύγχρονες  κτιριακές και εργαστηριακές δομές. Και όλα αυτά μια… ανάσα από την κεντρική πλατεία της Λάρισας!

Έτσι, ολοκληρώνεται ο βασικός σκοπός που είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να  αμφισβητήσουν τα παραδοσιακά ακαδημαϊκά πρότυπα και τις ξεπερασμένες δομές διοίκησης που πιθανώς σχεδιάστηκαν για άλλες εποχές, με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες της μαζικής παραγωγής, και να αλλάξουν τα πάντα σε σπουδές και επαγγέλματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου