Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάλληλος Φαρμακείου με Κρατικό δίπλωμα και... μέλλον!

Μια ειδικότητα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι απόφοιτοι της καθίστανται περιζήτητοι στην αγορά εργασίας, θα λειτουργήσει και φέτος στο Θεσσαλικό ΙΕΚ, στα εκπαιδευτήρια του Βόλου, της Λάρισας, των Ιωαννίνων και των Τρικάλων.

Πρόκειται για την ειδικότητα «Υπάλληλος Φαρμακείου - Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών», που αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα και αποδοτικά επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας. 

Είναι ο επαγγελματίας ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία και ροή του Φαρμακείου, έρχεται σε επαφή με το κοινό, παρασκευάζει φάρμακα και καλλυντικά, επεξηγεί τη συνταγογραφία και ολοκληρώνει το έργο του φαρμακοποιού. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των πρώτων υλών καθώς επίσης και για τον ποιοτικό έλεγχο του τελικού προϊόντος.

Η βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών αποτελεί έναν πολυσύνθετο τομέα εργασίας που απαιτεί εξειδίκευση και βαθιά γνώση του αντικειμένου. Άλλωστε, τα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών, αλλά και των φαρμακείων ξεχειλίζουν από προϊόντα, που στόχο έχουν τον καλλωπισμό των ανθρώπων. 

Το Κρατικό Δίπλωμα αποτελεί απαραίτητο προσόν για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο του φαρμακείου.

Το συγκεκριμένο επάγγελμα ασκείται κυρίως σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα και τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει αύξηση της απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου