Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Γευστικό ταξίδι με Κις Λορέν

 Άρωμα Γαλλίας είχε το σημερινό μάθημα των δευτεροετών σπουδαστών του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής καθώς στα εργαστήρια της σχολής δημιούργησαν λαχταριστές Κις Λορέν.

Η… δοκιμασία περιελάμβανε τρεις παραλλαγές, μία με πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι και τυρί, μία με γέμιση μανιταριών, και μία με κασέρι και μπέικον.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους δημιουργούς, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες.


Η Κις Λορέν προέρχεται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το μεσαιωνικό βασίλειο της Lotharingia, το οποίο μεταγενέστερα οι Γάλλοι ονόμασαν Lorraine. Μάλιστα, η λέξη Quiche προέρχεται από τη γερμανική Kuchen, που σημαίνει κέικ…
Με γέμιση μανιταριών

Στη Γαλλία δεν υπάρχει αρτοποιείο που να σέβεται τον εαυτό του και να μη διαθέτει τουλάχιστον δέκα διαφορετικά κις λορέν, ανεξάρτητα από το αν είναι παραδοσιακό ή ακολουθεί την πλέον μοντέρνα γραμμή και διαθέτει κωδικούς αρτοζαχαροπλαστείων νέου τύπου. 





Και οι τρεις γεύσεις

Επί το έργον...

Τεχνικές...

Οι δημιουργοί απολαμβάνουν...
Το μόνο που δεν διαπραγματευόμαστε είναι το οικογενειακό κλίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου