Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα σπουδαστές… αύριο επαγγελματίες!

Ξεκίνησαν μέσα στον Οκτώβριο τα μαθήματα στα εκπαιδευτήρια του Θεσσαλικού ΙΕΚ - Γιάτσος σε Βόλο, Λάρισα και Ιωάννινα. Μέσα σ’ ένα άκρως οικογενειακό κλίμα, που χαρακτηρίζει εδώ και 30 χρόνια το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, τόσο η διοίκηση όσο και οι καθηγητές του ΙΕΚ υποδέχθηκαν τους σπουδαστές ευχόμενοι σε όλους ένα καλό και εποικοδομητικό εκπαιδευτικό έτος.

Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε χαρακτηρίζεται μάλιστα, από μεγάλη αύξηση στους νέους σπουδαστές που επέλεξαν το Θεσσαλικό ΙΕΚ για την επαγγελματική τους κατάρτιση, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αφού βλέπουν ότι οι κόποι όλων των ετών αλλά και η προσήλωση στον στόχο που έχουν θέσει από το ξεκίνημα τους, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από μαθητές και γονείς και στις τρεις πόλεις που δραστηριοποιείται το ΙΕΚ. Αυτό βέβαια μεγιστοποιεί και το αίσθημα ευθύνης, που διέπει τους πάντες, απέναντι στους σπουδαστές, οι οποίοι και προσδοκούν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον μέσα σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό - επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος, με την μεγάλη παράδοση που έχει στην επαγγελματική κατάρτιση, μπορεί να «υπερηφανεύεται» και για το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι απόφοιτοι του απορροφούνται από επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλειονότητα των σπουδαστών αποκαθίστανται επαγγελματικά από το εξάμηνο, κιόλας, της πρακτικής άσκησης που τους εξασφαλίζει το ΙΕΚ, καθώς από την πρώτη στιγμή γίνονται ευδιάκριτα στους υπευθύνους των επιχειρήσεων τόσο οι γνώσεις όσο και η επαγγελματική επάρκεια που έχουν αποκτήσει κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Ειδικότερα από τον τομέα τουριστικών επαγγελμάτων & επισιτισμού, που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε κορυφαία κατεύθυνση εκπαίδευσης στα πλαίσια του Θεσσαλικού ΙΕΚ, μόνο κατά τη πρόσφατη θερινή περίοδο απορροφήθηκαν από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας περισσότεροι από 150 σπουδαστές, σε ειδικότητες όπως: Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική - Αρτοποιία, Τεχνικοί Τουριστικών μονάδων φιλοξενίας, Αισθητική – SPA, Μακιγιάζ, Ποδολογία, Κομμωτική, όπου και πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Από τις αρχές του Νοεμβρίου ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση σε τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων: Διοίκησης επιχειρήσεων - Λογιστικής, Πληροφορικής, Γραφιστικής - Web designer, Μηχανολογίας, Προσχολικής Αγωγής, Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας – Εργοθεραπείας, υπαλλήλων Φαρμακείου, κ.ά.

Μετά από τόσα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, το Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος, συνεχίζει να ανοίγει ορίζοντες στους νέους γιατί από την πρώτη στιγμή τους θεωρεί εν δυνάμει επαγγελματίες, γιατί επιμένει στην καθημερινή εργαστηριακή εκπαίδευση, γιατί υποστηρίζει τα δικά του παιδιά, μέχρι την επαγγελματική τους αποκατάσταση, όπως θα έκανε άλλωστε κάθε πραγματική οικογένεια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου