Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Όλα γίνονται βάσει… σχεδίου


Με ελεύθερο σχέδιο και πρακτική χρώματος ξεκίνησε η σημερινή ημέρα για τους πρωτοετείς σπουδαστές του τμήματος «Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση & σχεδιασμός αντικειμένων».

Στα πλαίσια του μαθήματος οι σπουδαστές θα αποκτήσουν γνώσεις για τη δυσδιάστατη και τρισδιάστατη απεικόνιση χώρων και αντικειμένων με βάση τις αρχές της εργονομίας και ανθρωπομετρίας. Θα μάθουν τις βασικές αρχές σχεδίου και σχεδιασμού αντικειμένων εκ του φυσικού αλλά και τις βασικές αρχές του χρώματος που αφορούν την πρακτική εφαρμογή του σε επίπεδο σχεδίων και χώρων

Ως επαγγελματίες διακοσμητές, μετά την αποφοίτηση τους από το «Θεσσαλικό ΙΕΚ», θα κληθούν να ορίσουν την οργάνωση και την καλαισθησία ενός χώρου, να μελετούν και να διαμορφώνουν τον εσωτερικό χώρο συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη αισθητική. 

Το μάθημα του ελεύθερου σχεδίου διδάσκεται και στους σπουδαστές του τμήματος «Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων» κι αυτό γιατί μπορεί η νέα τεχνολογία να δίνει στον Γραφίστα τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί χιλιάδες χρώματα και γραμματοσειρές και να κάνει τολμηρούς σχεδιασμούς, δεν μπορεί όμως να τα κάνει σωστά εάν, πρωτίστως,  δεν έχει αποκτήσει τις βασικές αρχές του σχεδίου και του χρώματος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου