Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Σεμινάριο «Wine Tasting Techniques» με τον Παναγιώτη Τζίμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/3/2020 το σεμινάριο με θέμα «Wine Tasting Techniques» με εισηγητή τον Παναγιώτη Τζίμα Dip WEST, Msc Chemist  Oenologist, Wine and Spirits consultant – που διοργανώθηκε στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο, με περιεχόμενο τις τεχνικές γευσιγνωσίας κρασιού, τη μέθοδο αξιολόγησης της ηλικίας, της δυνατότητας παλαίωσης και της ετοιμότητας προς κατανάλωσης ενός κρασιού, τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση της ποιότητας ενός κρασιού, την εισαγωγή στον αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Αργεντινής και της Χιλής καθώε και γευσιγνωσία & σχολιασμός τεσσάρων κρασιών του νέου κόσμου.

Σεμινάριο «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με συνταγές Street food» με τον Chef Ανδρέα Τασιούλα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/2/2020 το σεμινάριο με θέμα «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με συνταγές Street food»  από τον chef Ανδρέα Τασιούλα, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
Ο καταξιωμένος chef Ανδρέας Τασιούλας ξενάγησε πλήθος σπουδαστών και επαγγελματιών του επισιτισμού στην τέχνη του Street Food, αναδεικνύοντας συνταγές από όλο τον πλανήτη, όπως burgers, Bao buns, Buritos, falafel και άλλα.

Σεμινάριο «Ιταλική Κουζίνα» με τον Chef Μανώλη Ξερουδάκη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3/12/2019 το σεμινάριο με θέμα την “Ιταλική Κουζίνα” από τον chef Μανώλη Ξερουδάκη, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πλήθος σπουδαστών και επαγγελματιών του επισιτισμού είχαν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο, γνωρίζοντας κάποια από τα μυστικά της Ιταλικής κουζίνας. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το masterclass μαγείρεψαν και γεύτηκαν open face Lasagne με μανιτάρια και παρμεζάνα, black angus tartar, pancetta – μελιτζάνα – simenjipop cornspicy γλάσο καθώς και granchio reale Ravioli alla Carbonara.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Σεμινάριο «Παραδοσιακές συνταγές …σε εξέλιξη» με τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/11/2019 το σεμινάριο με θέμα «Παραδοσιακές συνταγές …σε εξέλιξη» από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο, από έναν εξαίρετο chef, με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης, ενεργό διοικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας, θερμό υποστηρικτή των Ελληνικών προϊόντων, με πολλές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Σεμινάριο “Aνατολίτικη Κουζίνα ” από τον Chef Selim Selguk

                                                                                    
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/11/2019 το σεμινάριο  “Ανατολίτικη Κουζίνα” από τον καταξιωμένο chef της Ανατολίτικης κουζίνας Selim Selguk, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.


Πλήθος σπουδαστών και επαγγελματιών του επισιτισμού είχαν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο, μαθαίνοντας κάποια από τα μυστικά των ανατολίτικων γεύσεων και της τουρκικής κουζίνας καθώς και να δοκιμάσουν  συνταγές με άρωμα ανατολής σε αυτό το εξαιρετικό masterclass.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Σεμινάριο “Δημιουργική κουζίνα – πιάτα εστιατορίου” από τον Chef Σταύρο Σκάρο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21/10/2019 το σεμινάριο με θέμα “Δημιουργική κουζίνα – πιάτα εστιατορίου” από τον Executive Chef Σταύρο Σκάρο που διοργανώθηκε στα πλαίσια του νέου κύκλου σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο βασισμένο πάνω σε νέες, καινοτόμες τεχνικές που ανοίγουν νέους ορίζοντες αναβαθμίζοντας το επίπεδο της γαστρονομίας.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων από την ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα Ιωάννινα για το 2019-2020


Οι κοινοί στόχοι συνεργασίας:
  • Η σωστή προώθηση των τοπικών Ελληνικών προϊόντων και η σωστή αξιοποίηση αυτών, με σεβασμό στις γαστρονομικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
  • Η ανάδειξη και η προστασία των τοπικών παραγωγών.
  • Η διαφύλαξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, γιατί πολιτισμός χωρίς γαστρονομία δεν υπάρχει. Η γαστρονομική παράδοση αποτελεί βασικό συστατικό της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας.
  • Η προστασία του καλού και ποιοτικού φαγητού μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση με προσέγγιση της παραδοσιακής γαστρονομίας.
  • Η διάδοση της γαστρονομίας ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
  • Η ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τα τοπικά προϊόντα.
  • Η ενίσχυση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
  • Η ανάπτυξη αλληλεγγύης σε συναδελφικό επίπεδο.
  • Η διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπίας με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά.

"Η ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος με έδρα τα Ιωάννινα είναι μια ιδέα ετών που υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού αλλά και ανθρώπους που αγαπάνε τη μαγειρική τέχνη."

Στο πλαίσιο αυτό για την προώθηση των κοινών στόχων μας, ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ, διοργανώσαμε στη διάρκεια όλης της φετινής χρονιάς ένα φιλόδοξο κύκλο σεμιναρίων στους χώρους και στα εργαστήρια του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ, που εγγυάται κορυφαία ποιότητα στις επαγγελματικές σπουδές.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Προοπτικές και ευκαιρίες απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019  στο  αμφιθέατρο του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος στην Ανθίμου Γαζή 31-33 η ημερίδα με θέμα «Οι σπουδές – προοπτικές αλλά και τις ευκαιρίες απασχόλησης για τις τεχνικές ειδικότητες του «Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου» και «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού». 

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Γιάτσος Στέργιος Πολιτικός Μηχανικός – Διευθυντής , ο κ.  Μπετούνης Ιωάννης Μηχανολόγος Μηχανικός -καθηγητής - υπεύθυνος σπουδών και ο κ.  Μόκας Κωνσταντίνος Μηχανολόγος Μηχανικός καθηγητής. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Λάρισας κ. Ευθυμιάδης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του σωματείου ψυκτικών Λάρισας κ. Τσιγαρίδας Κωνσταντίνος και ο πρόεδρος ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του ΤΕΕ Λάρισας κ. Γκαντζιός Αθανάσιος, οι σπουδαστές των τεχνικών ειδικοτήτων του Θεσσαλικού  ΙΕΚ και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Η ημερίδα είχε ως σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με τις τεχνικές αυτές ειδικότητες,  τα επαγγελματικά τους δικαιώματα με βάση την νέα νομοθεσία και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.  Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού που παρατηρείται σήμερα σε αυτές τις ειδικότητες στην αγορά εργασίας, ενώ οι σχετικές ανάγκες   αυξάνουν συνεχώς τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Στην ημερίδα επίσης αναφέρθηκε η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος, με  την διενέργεια δύο ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία υλοποιούνται  από τους σπουδαστές  και  τους καθηγητές των τμημάτων. Τα δύο ερευνητικά προγράμματα που ανακοινώθηκαν αφορούν το πρώτο την εξοικονόμηση ενέργειας έως 10%, στους επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου με εκμετάλλευση των συμπυκνωμάτων και το δεύτερο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την εκμετάλλευση του ζεστού παραγόμενου νερού. 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ στο… Παρίσι!

Μια μοναδική εμπειρία έζησε τις προηγούμενες ημέρες ένας απόφοιτος του τμήματος κομμωτικής του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ, ο οποίος συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό κομμωτικής «OMC HAIRWORLD 2019». 

Ο Κάσο Ρενάλντο έλαβε μέρος τον περασμένο Φεβρουάριο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κομμωτικής για σπουδαστές της HAIRPROF, εκπροσωπώντας το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ και αναδείχθηκε “student of the year” κατακτώντας την 1η θέση.

Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην "Πόλη του Φωτός" καθώς διαγωνίσθηκε ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας κομμωτών στον παγκόσμιο διαγωνισμό «OMC HAIRWORLD 2019». 

Μάλιστα, η ελληνική αντιπροσωπεία κατέκτησε την 5η θέση στο ομαδικό ανάμεσα σε 40 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο!

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος στη Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο!

Η φετινή τιμούμενη πόλη ήταν η Αλεξάνδρεια, έτσι το Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος ανακάλυψε τις νοστιμιές της Αιγύπτου και μαζί με την ομάδα της Ζαχαροπλαστικής/ Αρτοποιίας και Μαγειρικής δημιούργησαν πεντανόστημα εδέσματα, Μπαράτ και Αλεξανδρινά γλυκά. Ένα αρωματικό ρόφημα τσάι με άρωμα ιβίσκου και άλλων αρωματικών βοτάνων συνδυάστηκε απόλυτα με τις γλυκές γεύσεις.
Την επιμέλεια των μαγειρικών δράσεων είχαν οι καθηγητές μας Αγαπητός Γεώργιος, Θεοχαρίδου Τριανταφυλλιά, Παπαλάγουρος Κυριάκος με την βοήθεια πάντα των μαθητών του Θεσσαλικού Ι.Ε.Κ. Γιάτσος.

Επιπλέον παρουσιάστηκε ένα επαγγελματικό μακιγιάζ εμπνευσμένο από την Αιγύπτια βασίλισσα Κλεοπάτρα. Μαθήτριες του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ προσέφεραν στους επισκέπτες face & body painting με αιγυπτιακό χαρακτήρα.
Το μακιγιάζ επιμελήθηκε η καθηγήτρια του Θεσσαλικού Ι.Ε.Κ. Γιάτσος Μαίρη Βογιατζιδοπούλου professional makeup artist.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μακιγιάζ με Αερογράφο



Τα εκπληκτικά αποτελέσματα που δημιουργούνται από την τεχνική του αερογράφου στο επαγγελματικό μακιγιάζ και αποτελούν επανάσταση στον κόσμο των make-up artist, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Θεσσαλικό ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στη Λάρισα σε συνεργασία με την Kryolan. 



Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

1ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ στα Ιωάννινα


Όμορφες στιγμές από το 1ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ στα Ιωάννινα που πραγματοποιήθηκε 18 & 19 Μαΐου με την στήριξη και την συνεργασία πολλών οργανισμών , επιχειρηματιών και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας, της εστίασης, της διασκέδασης και του εμπορίου. 

Μια γιορτή όπου μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ συμμετείχε με πλήθος δράσεις από τους σπουδαστές και καθηγητές του!

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Στον 10ο Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου της Λάρισας

Στον 10ο Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου της Λάρισας συμμετείχε το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία σπουδαστών του τμήματος Φυσικοθεραπείας με επικεφαλής τον καθηγητή Βασίλη Νούσιο, βρέθηκαν στον χώρο του αγώνα και επιμελήθηκαν τόσο της προθέρμανσης, όσο και της αποθεραπείας των δρομέων!

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Colour Makeup Masterclass

Colour Makeup Masterclass από τη νέα beauty trainer του τομέα ομορφιάς, Κλεοπάτρα Αφεντούλη, πραγματοποιήθηκε στο Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος στον Βόλο.



Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα ένα Colour makeup, το οποίο είναι ένα από τα σούπερ trend της εποχής.


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Cocktail & Food Pairing

Απίθανους συνδυασμούς γεύσεων απόλαυσαν οι σπουδαστές του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ στα πλαίσια μιας εξαιρετικής παρουσίασης πιάτων και κοκτέιλ από τον σεφ Κώστα Λαϊάκη Konstantinos Laiakis και τον bartender Δημήτρη Σκουμή Dimitrios Skoumis.
Η μεσογειακή κουζίνα συνδυάστηκε άψογα με ελληνικά αποστάγματα...