Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Χρυσά μετάλλια σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής!

Τρία χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν η συγκομιδή αντιπροσωπείας σπουδαστών των τμημάτων Μαγειρικής και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής των Ιωαννίνων, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2017», που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα, στα πλαίσια της Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ».

Η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και το Chef Club Κρήτης συνδιοργάνωσαν, για δεύτερη φορά, έναν μαγειρικό διαγωνισμό ελληνικής κουζίνας σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι επόμενοι μεγάλοι σεφ της χώρας. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σπουδαστές από Ιδιωτικά και Δημόσια ΙΕΚ απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους και βαθμολογήθηκαν από τους κριτές με τη διαδικασία της «τυφλής δοκιμής».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν αναγνωρισμένοι Σεφ από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων, ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου αλλά και ο πολύ γνωστό γευσιγνώστης και μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης.

Οι σπουδαστές του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ κατέκτησαν τα εξής μετάλλια:

Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «τοπικό ζυμαρικό».
Λαζανάκια ηπειρώτικα με σπανάκι, μετσοβόνε και απάκι. 
[Τσώλη Κωνσταντίνα - Ειρήνη Δήμου]

Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «γλυκό»
Πιάτο με σοκολάτα και πορτοκαλί. 
[Νεκταρία Κυριακοπούλου- Ερμιόνη Ντάνα]

Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «παραδοσιακό ζυμαρικό».
Γογγίδες με λιαστή ντομάτα, κάπαρη, αγγουράκι τουρσί και κοτόπουλο.
[Ιωάννα Κόλιου - Γάγας Κώστας]

Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «ανοιχτό σάντουιτς». 
Αποδομημένο βακαλάου με σκορδαλιά παντζαριού και μελάνι σουπιάς σε ψωμάκι. 
[Κόλιου Ιωάννα - Γάγας Κώστας]

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου