Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Οι πρώτες εντυπώσεις από τα ξενοδοχεία…


Ένα, περίπου, μήνα «κλείνουν» οι σπουδαστές του Θεσσαλικού ΙΕΚ στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας όπου πραγματοποιούν, άλλοι τη μαθητεία και άλλοι την πρακτική τους άσκηση.

Περισσότεροι από 100 σπουδαστές και σπουδάστριες του Τομέα Τουρισμού και συγκεκριμένα των τμημάτων «Μαγειρικής», «Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής» και «Τουριστικών επιχειρήσεων» βρίσκονται σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κέρκυρα, Χαλκιδική, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Σκιάθο, Σκόπελο, Πήλιο κ.α. στελεχώνοντας τα αντίστοιχα τμήματα των επιχειρήσεων.

Επίσης, σε ξενοδοχεία βρίσκονται και αρκετές κοπέλες του τμήματος «Αισθητικής τέχνης – μακιγιάζ» όπου στελεχώνουν τα τμήματα Μασάζ, spa, θαλασσοθεραπείας, κ.α.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, η ενημέρωση που λαμβάνει το Τμήμα Διασύνδεσης του ΙΕΚ από τους υπευθύνους των ξενοδοχείων για τους σπουδαστές, καθώς υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και στήριξη των παιδιών και κατά την περίοδο της πρακτικής, είναι η καλύτερη δυνατή, με αρκετούς να έχουν ήδη «συμφωνήσει» για επαγγελματική συνεργασία από την επόμενη χρονιά.

Είναι ενδεικτικό ότι και οι ίδιοι οι σπουδαστές διαπιστώνουν πως η κατάρτιση που λαμβάνουν στο Θεσσαλικό ΙΕΚ, από το πρώτο κιόλας εξάμηνο, τους καθιστά, όχι απλά ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας αλλά ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από τους υπόλοιπους.

Καμαρώνουμε...!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου